"Vanhaezebrouck was de ideale trainer voor mij om te debuteren"

WOENSDAG, 23 JANUARI 2019, 20:27 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Alexis Saelemaekers moet onder Fred Rutten zijn plaats opnieuw verdienen. Net als iedereen in de ploeg en dat heeft volgens Saelemaekers een positieve invloed. De vele opdrachten die Hein Vanhaezebrouck aan zijn spelers meegaf waren na verloop van tijd teveel. 

"Rutten heeft ons vandaag de start vertrouwen gegeven en dat was nodig want dat ontbrak de voorbije maanden", is Saelemaekers eerlijk, "Bij hem draait het om het resultaat. We voetballen niet meer in functie van de tegenstander. De coach zegt: vandaag spelen we zo."

Hein Vanhaezebrouck

"Dat was het probleem met Vanhaezebrouck op het einde. Hij had zijn tactiek en stapte daar niet van af. Er ontstond verwarring tussen de spelers en de coach en dat zag je op het veld".

"Maar voor mij persoonlijk was hij de ideale trainer om te debuteren bij de A-ploeg", gaat Saelemaekers verder, "Hij praatte ook met mij, soms na een wedstrijd om enkele fases uit een wedstrijd te analyseren. En dat deed hij ook met andere jonge spelers. Hij is een van de mensen die mij het meest heeft geholpen bij mijn ontwikkeling als voetballer.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.