17-jarige Verschaeren houdt Anderlecht in de top zes

ZONDAG, 27 JANUARI 2019, 20:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Een nipte 2-1-overwinning tegen Eupen zorgt ervoor dat Anderlecht ook na speeldag 23 nog in de top zes staat. Het zag er wel een tijdlang benard uit, maar onder impuls van invaller Peter Zulj en de 17-jarige Yari Verschaeren boog Anderlecht een achterstand om in een zege.

Anderlecht, mag Lawrence en Verschaeren aan de aftrap, begon vinnig met schotjes van Kums en Saelemaekers. Geen probleem voor Van Crombrugge. Eupen beperkte zich tot verdedigen. Anderlecht bleef de bal opeisen, maar tot grote kansen leidde dit niet. Jongeling Verschaeren liet zich wel, net als bij zijn debuut op STVV, positief opmerken.

Iets voorbij het halfuur mocht Eupen-verdediger Gnaka rustig oprukken. De Ivoriaan vond Fall en die schoof beheerst voorbij Didillon de 0-1 in doel. Een koude douche voor heel Anderlecht. Het zou toch niet weer? Toen even later Didillon aan het flateren sloeg, hield iedereen zijn hart vast. Gelukkig liet Toyakawa na om Anderlecht de doodsteek te geven. Anderlecht probeerde voor de rust nog te reageren, maar Verschaeren vond Van Crombrugge op zijn weg.

Na de pauze bracht Rutten nieuwkomer Zulj voor een bleke Bakkali. Al na zeven minuten gaf de Oostenrijker zijn visitekaartje af. Hij bediende Verschaeren en die hing de bordjes weer gelijk. Wat later probeerde Zulj het zelf, maar zijn schot miste doel. Ook Najar en Kara slaagden er niet in om Anderlecht op voorsprong te brengen. Dat gebeurde wel toen een afgeblokt schot van Verschaeren via Obradovic bij Santini belandde: 2-1. Oef! Al zat er wel een buitenspelgeur aan de positie van Obradovic. De VAR moeide zich echter niet.

Na de 2-1 ging de Anderlecht-storm liggen. Zulj vermaakte de Anderlecht-aanhang nog met een hakje, assist op Doku (die overhaast over trapte) en een schot. Doelpunten vielen er niet meer. Zo boekte Rutten zijn eerste zege als Anderlecht-coach en houdt paars-wit stand in de top zes. Volgende week wacht de altijd zware uitwedstrijd op Standard.

Score: 2-1
Goal(s): 31' Fall (0-1), 51' Verschaeren (1-1), 65' Santini (2-1)

Anderlecht:Didillon, Najar, Kara, Lawrence, Obradovic, Kums, Kayembe, Verschaeren (84' Saief), Saelemaekers (73' Doku), Santini, Bakkali (46' Zulj)
Eupen:Van Crombrugge, Castro Montes, Bushiri, Blondelle, Gnaka (86' Essende), Marreh, Garcia, Fall, Milicevic (67' Pollet), Keita, Toyakawa (79' Msakni)

Geel: 41' Saelemaekers, 79' Castro-Montes
Rood: /

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion