Rutten: "Veerkracht getoond"

ZONDAG, 27 JANUARI 2019, 21:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na afloop van de wedstrijd tegen Eupen toonde Fred Rutten zich tevreden met de drie punten. Volgens de coach domineerde Anderlecht de hele partij. "Maar moeten ook realistisch zijn en toegeven dat er nog heel wat verbeterpunten zijn."

"In de eerste helft hadden we de partij redelijk onder controle. We gaven weinig kansen weg. We creëerden ook weining. In de eindfase misten we dat moment van creativiteit. Het tegendoelpunt viel uit de lucht. Dat was verrassend. Dan zag je meteen een teleurstellende reactie van het team. We werden erg onrustig en dat verbaasde me een beetje", analyseerde Rutten de wedstrijd.

"Na de rust deden we de match kantelen. Mede doordat we wat anders gingen spelen. We hadden de wedstrijd toen nog meer onder controle. We hadden ook meer mogelijkheden om de score om te buigen in een grotere overwinning. Helaas deden we dat niet. We mogen blij zijn met de drie punten, maar moeten ook realistisch zijn en toegeven dat er nog heel wat verbeterpunten zijn."

"Soms VAR mee en soms VAR tegen"

Uiteraard kreeg Rutten ook een vraag over de 2-1 en de niet-tussenkomst van de VAR. "Ik heb de beelden niet gezien, maar wel gehoord", aldus de Anderlecht-coach. "Of we geluk hadden dat hij niet tussenkwam? De ene keer heb je hem mee, de andere keer tegen. Het is een systeem en mensen moeten dat interpreteren."

Na de rust zagen we een beter Anderlecht dan ervoor. Gevraagd naar een verklaring kwam Rutten met een ietwat vreemde uitleg. "Ik was verbaasd over het veld, dat het zo droog was. Daardoor was het onmogelijk om tempo te maken. Door de vele regen werd het sneller. Maar het kwam ook doordat we moesten reageren. Dat deden we uitstekend. We toonden veerkracht door een achterstand om te buigen in een voorsprong."

"Langzaam zetten we stappen vooruit in de ontwikkeling van ons spel. Standard wordt een heel andere wedstrijd. Daar moet ik mijn gedachten nog eens over laten gaan", zo besloot Rutten.

Foto: Pinatar Arena



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.