Topper eindigt op gelijkspel: 2-2

MAANDAG, 8 NOVEMBER 2010, 14:56 - RSCA Skater

Anderlecht en Club Brugge hebben gisteren elkaar in een aangename topper in evenwicht gehouden: 2-2. Juhasz en Lukaku konden een 0-2 achterstand nog ongedaan maken. Genk blijft alleen 1e.

Club begon gretig en kwam na 5 minuten al op voorsprong. Proto had een schot van Perisic niet vast en Dalmat tikte aan de 2e paal binnen. Anderlecht zag sterren, Club combineerde fris en een 2e goal hing in de lucht. Na een puike actie van Van der Heyden kon Geraerts de 0-2 ook hoog in doel binnenschieten.

Pas met de rust in zicht werd paars-wit gevaarlijk en op een corner kopte Juhasz de aansluitingstreffer ook goed binnen. En Anderlecht bleef aandringen. Dat resulteerde nog voor de rust in de 2-2. Kanu stuurde Lukaku goed weg, die omspeelde De Vlieger en schoof binnen.

Na de rust moest Club het zonder Vargas doen, die de grote regisseur van de 1e helft was maar door een tik van Kouyaté wellicht een breukje in zijn gezicht heeft opgelopen. Het was er bij Club ook aan te zien, want na de rust trok Anderlecht het laken naar zich toe.

Lecjaks en Kanu schoten hard over, maar de grootste kans was misschien nog wel voor Club: Kouemaha dook voor Proto op, maar die had de bal wel. En de keeper hield zijn club nog eens recht, toen Perisic op hem af kwam. Daarna waren er geen kansen meer en de stand bleef 2-2.

Bron: één-TT