Arnesen brieft scouts: "Jullie worden prioritair"

WOENSDAG, 27 FEBRUARI 2019, 08:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De voorbije dagen ontving Anderlecht in Neerpede al zijn scouts. Drie dagen langs spraken Frank Arnesen en Michael Verschueren met hen over hun rol in de (nabije) toekomst. De boodschap was duidelijk: Anderlecht wil weer steunen op zijn scouts en niet op makelaars.

Goran Lovre, Henrik Andersen, Albert Martens, Eddy Vandaele, Pieter Eeclo, Yannick Kindermans, Arthur Despiegelaere: op nieuwkomer Bjarne Hansen waren ze er allemaal het voorbije weekend. Arnesen en Verschueren legden hen uit hoe de scouting voortaan zal werken. De boodschap sloeg aan: de voorbije jaren raakten de scouts gedemotiveerd omdat amper naar hen geluisterd werd, maar nu voelen ze dat ze weer volop meetellen en belangrijk zijn.

De scouts moeten spelers opdelen in A-, B- en C-spelers. A betekent dat ze een grote meerwaarde kunnen zijn en dat Arnesen alles moet doen om ze te halen. B- en C-spelers zijn ook interessant en worden verder opgevolgd. Wie niet in één van deze hokjes past, komt in een databank, maar maakt voorlopig geen aanspraak op een transfer naar Anderlecht.

Wanneer de scouts een positief rapport klaar hebben over een speler, gaat Arnesen deze zelf bekijken. Zo wil Anderlecht de kans op mislukkingen minimaliseren. Herman Van Holsbeeck deed dit vroeger ook en zo haalde hij onder meer Nicolas Frutos en Matias Suarez. 

Tijdens de drie dagen in Neerpede bekeken de scouts heel wat jeugdwedstrijden en de oefenwedstrijd tegen Charleroi. De club wilde hen zo duidelijke maken wat de Anderlecht-waarden zijn en aan welke standaarden potentiële targets moeten voldoen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.