Heylens: "Coucke heeft de oplossing onder zijn neus"

ZATERDAG, 2 MAART 2019, 08:04 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het hart van Georges Heylens bloedt, hij mag er niet aan denken dat RSC Anderlecht volgend jaar Europees voetbal mist. Heylens heeft dat meegemaakt in het seizoen 1963-1964 en hij ziet het verschil tegenover toen en nu. 

Heylens was tegen Waasland-Beveren uitgenodigd om de aftrap te geven, hij nam die gelegendheid te baat om even met voorzitter Marc Coucke te praten. "Ik heb hem toen gezegd dat hij al die middelmatige spelers moet buiten sjotten en met de jeugd spelen. Maar ja, het is nochtans dé oplossing hoor. Al die buitenlandse spelers zijn alleen maar bezig met hun loon, ze zijn niet begaan met waar RSC Anderlecht voor staat. Dat verdient deze club niet en de supporters al zeker niet."

Verschaeren

"Kijk naar Verschaeren", gaat Heylens verder, "Die gaat er tenminste voor. Ik vind hem een hele goeie en zo lopen er nog tien rond he bij de jeugd. En ik mag dat zeggen want ik ga regelmatig kijken naar de U21. Naar het stadion ga ik zelfs niet meer om naar de A-kern wedstrijden te kijken. Ik kijk op tv en het is het zelfs het zien niet waard. Die vechten niet meer voor de club of voor de bal. Zo jammer, dit doet me echt veel pijn. Anderlecht gaat achteruit."

Rutten

Heylens is van mening dat Fred Rutten een veel te brave trainer is voor paars-wit, de spelers moeten wakker geschud worden en die autoriteit mist Rutten. "Het is alsof Rutten al blij is dat hij voor Anderlecht mág werken, komaan hé zeg, sla eens met je vuist op tafel. Paul Van Himst zit elke wedstrijd in de eretribune, ik heb hem ook al gezegd dat hij daar eens van zijn oren moet maken. Maar hij durft niet, bang dat hij anders niet welkom meer zou zijn. Waarom nemen ze nu niet eens de tijd om naar ons te luisteren ?"



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.