“Men is nog niet uitgekeken op mij”

MAANDAG, 4 MAART 2019, 06:02 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Pieter Gerkens zorgde gisteren voor het tweede doelpunt, meteen een signaal naar Fred Rutten dat hij niet zomaar rond de Limburger kan. Als begrijpt Gerkens wel waarom hij aan de kant stond: “De coach heeft mij dat uitgelegd en ik had snapte hem.”

En dan zijn er nog de supporters, want niet iedereen is fan van Gerkens: “Ik ben zeker de chouchou niet”, lacht de Limburger, “Waarom ? Ik begrijp het ook niet helemaal. Al heb ik denk ik wel al bewezen dat ik Anderlecht echt iets kan bijbrengen.”

Waaronder dus gisteren met zijn doelpunt. Gerkens is een middenvelder die kan infiltreren en loopvermogen heeft. Het is dus moeilijk te begrijpen dat hij de laatste weken naast de selectie viel. Maar hijzelf begrijpt het wel: “Ik had daarover een gesprek met de coach en de uitleg was eigenlijk heel simpel. Voor Eupen was ik niet fit geraakt, we wonnen die match, waarna de trainer niet zonodig meer hoefde te wisselen.”

Fred Rutten heeft nu eenmaal ook niet de tijd om verschillende dingen uit te proberen. Ook gisteren was het niveau van Anderlecht ontoereikend. Al denkt Gerkens wel dat er beterschap in zich is. ”We spelen niet onze mooiste wedstrijden maar dat komt wel. Het belangrijkste is nu punten pakken en play-off 1 halen. Tegen Antwerp en Brugge hebben we al bewezen tot wat we in staat geven, dus dat vertrouwen komt ook wel.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.