Kums trapt Anderlecht in Play-Off 1

ZONDAG, 10 MAART 2019, 20:47 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Eén speeldag voor het einde van de reguliere competitie is Anderlecht zeker van deelname aan Play-Off 1. Het won zelf met 2-0 van Kortrijk en STVV liet punten liggen tegen Moeskroen. Anderlecht is nu vijfde en van het duo Gent en STVV kan er nog maximaal één over hen springen.

Van bij de aftrap toonde Anderlecht zijn goede intenties, maar op de eerste kans was het twintig minuten wachten. Gerkens vond Zulj, maar die verkwanselde de vrije kopkans. Aan de overkant was het schrikken toen Stojanovic na een hoekschop de bal van de lijn gekeerd zag en Avenatti de rebound op de lat kopte.

Iets voorbij het halfuur klom de thuisploeg verdiend op voorsprong. Kums infiltreerde vanop links, sneed naar binnen en trapte vanaf de rand van de zestien enig mooi in de verste hoek: 1-0. Dat was ook de ruststand, want een knal van Bolasie strandde via de vingertoppen van Bruzzese op de lat.

Ook na de pauze controleerde Anderlecht, maar de voorsprong bleef krap. Gelukkig voor paars-wit stifte Chevalier de bal tegen de lat en stond Avenatti, die de rebound scoorde, buitenspel. Twintig minuten voor tijd besliste Kums de wedstrijd met zijn tweede van de avond. De schilderde een vrije trap over de muur in de kortste hoek. In de slotfase liet Amuzu de 3-0 liggen toen hij na een knappe solo, die begon op de eigen helft op Bruzzese stuitte.

Door deze zege is Anderlecht zeker van deelname aan Play-Off 1. STVV speelde slechts gelijk en volgt nu na Anderlecht. Volgende week spelen STVV en Gent, de twee achtervolgers, tegen elkaar. Maximaal één van hen kan over Anderlecht springen.