Twijfels om Rutten, Storck in beeld

DINSDAG, 12 MAART 2019, 06:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Hoewel Michael Verschueren zondag verklaarde dat Fred Rutten mag blijven als hij dat wil, is dit nog lang geen uitgemaakte zaak. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Wil Rutten wel blijven en werkt zijn methode ook volgend seizoen? Intussen valt ook de naam van Moeskroen-coach Bernd Storck.

Het Nieuwsblad weet dat Rutten in december niet echt wilde komen. Hij was met een ander project bezig, maar dat kon even wachten, besliste hij uiteindelijk. Bij Anderlecht had hij niets te verliezen. Haalde hij Play-Off 1 of zelfs Europees voetbal: goed werk geleverd. Lukte het niet: de kern was te zwak om iets mee te doen. 

Zijn methode: zes spelers altijd steunen

Rutten koos toch voor paars-wit en zette meteen zijn lijnen uit. De spelers waren fysiek in orde, dus ging hij lichter trainden. Zo wilde hij de spelers hun spelplezier teruggeven. Daarnaast koos hij zes, vooral ervaren, spelers die hij door dik en dun zou steunen: Didillon, Kara, Obradovic, Kums, Bolasie en Verschaeren.

Het is echter niet al rozengeur en maneschijn. Jongeren Saelemaekers, Cobbaut, Amuzu en Doku verdwenen onder Rutten naar het tweede plan. Naar buiten toe oogt Rutten de joviale, rustige Nederlander, maar intern kan hij keihard zijn. Ook voor de mensen van zijn staf en de kinesisten.

Rutten naar Twente? Hjulmand of Storck naar Anderlecht?

Op dit moment bewijst de methode-Rutten zijn deugdelijkheid. Spelers als Kara, Didillon, Verschaeren en Bolasie bereiken hun beste vorm, het spel gaat in stijgende lijn en de punten volgen. Maar is deze methode ook werkbaar volgend seizoen? En als Rutten blijft, krijgt hij zijn zeg in de transfers. Dan staat er volgend seizoen wel wat op het spel. 

Dus stelt Het Nieuwsblad zich de vraag of Rutten wel blijft na het seizoen. Neemt hij het project van de winter weer op? Welk dit is, is niet bekend, maar mogelijk gaat het om FC Twente. Ruttens eeuwige liefde staat dichtbij een terugkeer in de Eredivisie, maar het spel is mager. Als Rutten vertrekt, komt de naam van de Deen Kasper Hjulmand weer boven. Ook die van Moeskroen-coach Bernd Storck duikt op.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.