Anderlecht informeert naar Bongonda

WOENSDAG, 13 MAART 2019, 08:58 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Zulte Waregem-sterkhouder Theo Bongonda staat op het lijstje van Anderlecht. Het Nieuwsblad weet dat paars-wit bij de enthourage van de speler informeerde naar de transfermogelijkheden. Het Laatste Nieuws weet dan weer dat Essevee wil meewerken aan een transfer, maar rekent op een grote transfersom.

Met acht doelpunten en tien assists dit seizoen is Bongonda bij zijn tweede passage aan de Gaverbeek tot volledige wasdom gekomen. Anderlecht jaar geleden betaalde Zulte Waregem 1,6 miljoen euro aan Celta de Vigo om zijn jeugdproduct terug te halen. Nu wil het een veelvoud van dit bedrag voor de 23-jarige flankaanvaller.

Maandag zaten Bongonda en het bestuur van Zulte Waregem samen. De speler liet weten dat hij hogerop wil en de club wil meewerken. Maar enkel voor de juiste prijs. Zulte Waregem wil van Bongonda zijn duurste uitgaande transfer ooit maken (nu is dat Lerager die voor 3 miljoen euro naar Bordeaux trok). Als Bongonda in België blijft, wordt hij wellicht de duurste transfer ooit tussen twee Belgische clubs (nu 5 miljoen euro van Rezaei).

Naast Anderlecht informeerden ook Club Brugge, Genk en Gent. De meeste concrete belangstelling komt uit Duitsland. De coach van die club kwam Bongonda zelfs al persoonlijk scouten.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum