Nieuwe U21-competitie met acht clubs

DONDERDAG, 28 MAART 2019, 06:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD De Pro League heeft een akkoord bereikt over een hervorming van de beloftecompetitie volgend seizoen. De U21 van de 24 profclubs spelen in twee reeksen. De acht beste spelen in de A-reeks, de 16 anderen in de B-reeks. Het doel: de kwaliteit verhogen.

De indeling tussen de A- en de B-reeks gebeurt op basis van de ranking van de Youth License. De clubs in de A-reeks spelen 21 competitiewedstrijden, die in de B-reeks 30. Het kan haast niet anders of Anderlecht komt in de A-reeks terecht. Maar waarom telt deze reeks minder speeldagen? "De oudste jeugdspelers van onze beste clubs hebben al een drukke agenda met nationale selecties en mogelijke Youth League", zo klinkt het.

De Pro League zoekt al een tijdje naar een manier om de U21 op een hoger niveau te laten acteren. Integratie in de amateurcompetitie liep spaak. Vandaar deze oplossing. Voorlopig geldt ze voor één seizoen, het volgende. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.