Doku, Kalulika en co naar EK U17

DINSDAG, 2 APRIL 2019, 06:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD De nationale U17 heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor het EK van komende zomer. In Hongarije won het zijn drie wedstrijden in de eliteronde. Jeremy Doku en Chris Kalulika hadden met hun doelpunten een groot aandeel in de kwalificatie.

In hun eerste wedstrijd op de eliteronde versloegen de Belgen Bosnië-Herzegovina met 1-0. In duel twee ging Noorwegen voor de bijl met 3-0. Kalulika scoorde twee keer in dat duel, Doku één keer. In de wedstrijd om de groepswinst versloeg België gisteren Hongarije met 4-2. Doku scoorde twee keer vanop de strafschopstip.

Naast Doku en Kalulika namen ook Anderlecht-spelers Killian Sardella, Rob Nizet, Marco Kana (aanvoerder) en Anouar Ait El Hadj deel uit van de Belgische U17.

Het EK vindt plaats van 3 tot 19 mei in Ierland. Zestien landen nemen deel. Overmorgen wordt er geloot voor de poulefase. België is reekshoofd.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.