"Ik verwacht ook verstandelijke kwaliteiten"

DINSDAG, 2 APRIL 2019, 08:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na zijn ontslag klonk het dat Hein Vanhaezebrouck het voetbal te ingewikkeld maakt. De coach gaat daar niet mee akkoord. Onder meer Andy Najar en Ryota Morioka krijgen hun kritiek als een boemerang terug.

"Het zijn maar een paar spelers die het te moeilijk vonden. En die zitten intussen al niet meer bij Anderlecht, want onder de volgende trainer komen die ook niet meer aan spelen toe", vertelt Vanhaezebrouck aan Sporza. "Als je bij Anderlecht speelt, wordt veronderstelt dat je bepaalde kwaliteiten hebt. Niet alleen technische, maar ook verstandelijke. Voetbalintelligentie." 

"Voor sommigen was het misschien te moeilijk. Maar als het mij bij Kortrijk lukte, zelfs in tweede klasse, dan mag ik toch veronderstellen dat spelers van Anderlecht, die geacht worden van een hoger niveau te zijn, het ook begrijpen."

"Najar kreeg koud van geblesseerd te zijn"

Eén van de spelers die openlijk kritiek had na het vertrek van Vanhaezebrouck, was Andy Najar. Volgens de Hondurees stonden de spelers te veel stil op training om naar tactische richtlijnen te luisteren. "We kregen het er koud van", klonk het al boutade. "Najar heeft het koud van zo vaak geblesseerd te zijn", riposteert Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws. "In de periode dat ik er was, heeft hij maar twee maanden met de groep getraind."

"Ik mag niet persoonlijk worden, maar misschien is Najar één van de redenen waarom we vorig seizoen niet tot de laatste speeldag gestreden hebben voor de titel", verwijst Vanhaezebrouck naar de wedstrijd tegen Standard waar de rechtsback aan de basis lag van twee tegendoelpunten.

"Morioka kreeg net veel vrijheid"

Ook Ryota Morioka hekelde de aanpak van Vanhaezebrouck. "Met zijn loop- en passlijnen maakt hij robotten van voetballers", klonk het na zijn vertrek naar Charleroi. "Morioka kreeg net véél vrijheid", aldus Vanhaezebrouck. De coach verwijst ook naar Sofiane Hanni en Danijel Milicivic die in dezelfde rol wel uitblonken. "Goeie spelers kunnen onder mij uitgroeien tot topspelers."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.