Trebel: "Wij begrijpen de fans"

DINSDAG, 9 APRIL 2019, 10:09 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Adrien Trebel nam plaats naast Michael Verschueren. De Fransman wil zich niet wegsteken en neemt zijn verantwoordelijkheid op. Hij herhaalde wat hij zondag al zei, er is begrip voor de reactie van de supporters. Hij zette meteen ook Fred Rutten buiten schot: "Wij staan op het veld, niet de trainer."

Trebel geeft meteen toe dat ook hij het moeilijk heeft: "Ik heb het zeer moeilijk met deze crisis. Het was al een zwaar seizoen voor mij met mijn blessures. Ik hoop dat ik honderd procent geraakt door te spelen. En vooral dat ik de club nog kan terugbetalen voor het respect."

Kapiteinsband

De Fransman begon het seizoen als kapitein, maar door zijn blessure nam Sven Kums die taak op zich. Fred Rutten gaf al aan dat Kums dat ook voor de rest van het seizoen blijft. En ook Trebel wil het zo. "Ik heb zelf gezegd tegen de coach dat hij de kapitein niet moest wijzigen. Sven doet het goed en ik heb die band niet nodig, ik ben sowieso al een leider."

"Wij moeten meer doen"

Er wordt vaak gezegd dat Rutten en Trebel het niet echt met mekaar kunnen vinden, toch neemt de speler het op voor zijn trainer. "De coach heeft geen schuld aan de huidige malaise, hij staat niet op het veld hé. Het is wij, de spelers die onze verantwoordelijkheid moeten oppakken en meer doen. Het is nu dé moment willen we niet verder wegzakken. En we willen al zeker niet de ploeg zijn die voor het eerst sinds 55 jaar niet Europees speelt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.