"Geen kampioenenmentaliteit, geen toekomst bij Anderlecht"

MAANDAG, 15 APRIL 2019, 11:52 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Michaël Verschueren gaf het zaterdag al aan, de tijd van zalven is voorbij. En de sportief directeur meent het, hij heeft meteen ook een sterk signaal naar de spelers toe. Het wordt hoog tijd dat ook zij maar eens hun verantwoordelijkheid opnemen op het veld. 

Verschueren is dus duidelijk, de verantwoordelijkheid ligt bij de spelers: "Wie die kampioenenmentaliteit niet heeft, heeft onder mijn bewind geen toekomst bij Anderlecht. De club is in crisis. En het is normaal dat de fans gefrustreerd zijn, alleen hebben ze dat op een verkeerde manier getoond. Maar de boodschap was luid en duidelijk, tijd voor de spelers om er nu op te antwoorden."

De supporters zitten op dezelfde lijn van Verschueren zij klagen al langer het wandelvoetbal van de spelers aan: "De spelers moet hun truitje natmaken voor de ploeg, zeggen de supporters, en ze hebben gelijk. De spelers moeten nu maar eens beseffen dat ze voor Anderlecht voetballen. Ik hoop dat ze later niet moeten terugkijken en denken "Ik heb de kans laten liggen om mij bij Anderlecht te bewijzen en door te groeien". 

Fred Rutten

Velen wijzen ook Fred Rutten als verantwoordelijke maar Verschueren neemt het op voor de coach: "Fred is hier van 7u 's morgens tot 20u 's avonds. Hij kan ook niet meer doen als de spelers niet meewillen. We moeten hem wat krediet geven."

Bron: sporza.beanderlecht-online forum