Coucke ontkent bericht over nieuwe aandeelhouder

DINSDAG, 16 APRIL 2019, 08:45 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Enkele media, waaronder RTBF en Het Nieuwsblad brengen vanmorgen het nieuws dat Joris Ide zijn Anderlecht-aandelen wil verkopen aan de Luikse zakenman François Fornieri. Die zou op zijn beurt Luciano D'Onofrio moeten binnenbrengen. Via Twitter ontkent voorzitter Marc Coucke deze berichtgeving.

Nog geen jaar na de overname zou Ide zijn aandelen alweer willen verkopen. De voornaamste kandidaat hiervoor is de Luikse zakenman François Fornieri. Ide investeerde vorig jaar 10 miljoen euro in Anderlecht. De spelerskern was volgens een schatting 90 miljoen euro waard, dus dat leek hem een aardige investering. Die waarde is intussen gekelderd en Ide deed niet mee aan de kapitaalsverhoging die Coucke afgelopen winter doorvoerde. Sindsdien is een vertrek van Ide niet uitgesloten en Coucke zou hem een mooi afscheid willen geven met een kleine winstmarge.
 
In de zoektocht naar een kandidaat-overnemer van Ides aandelen is Fornieri de belangrijkste kandidaat. Hij is de baas van de farmaceutische firma Mithra, waarvan ook Coucke aandelen bezit. Een Waalse aandeelhouder zou een goede zaak zijn aangezien de aandelen nu vooral in handen zijn van Vlamingen en Brusselaars.
 
Fornieri is een goede vriend van D'Onofrio, nu sportief directeur bij Antwerp. Volgens de betrokken media ziet Coucke in D'Onofrio de ideale sportief directeur voor Anderlecht moet Fornieri proberen om D’Onofrio bij Anderlecht aan boord te halen.
 
Coucke: “Fake nieuws”
 
Vanuit zijn vakantiebestemming Vietnam heeft voorzitter Marc Coucke al gereageerd op deze berichtgeving. “Volledig fake nieuws, ontkend door alle betrokkenen, en toch gepubliceerd”, zo schrijft hij op Twitter. “Beste pers, stop aub met de regelmatig foute berichtgeving die veel correctie-energie vergen en steeds weer onrust stoken. Dank bij voorbaat..”

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum