Breaking: Rutten weg

DINSDAG, 16 APRIL 2019, 09:49 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Anderlecht laat weten dat het de samenwerking met Fred Rutten met onmiddellijke ingang beëindigd heeft. De Nederlander besliste om volgend seizoen niet bij Anderlecht te blijven. Daarop werd in onderling overlegd beslist de samenwerking meteen stop te zetten.

"Na drie dagen overleg tussen sportieve directie en coach heeft Fred Rutten beslist dat hij geen deel wil uitmaken van het sportieve plan van RSC Anderlecht volgend seizoen. Aangezien hij de sportieve staf alle kansen wil geven om de toekomst optimaal voor te bereiden, zijn beide partijen overeengekomen om de samenwerking per direct stop te zetten", zo klinkt het op de website van paars-wit.

"De directie apprecieert het werk dat Fred heeft geleverd in moeilijke omstandigheden. Zijn fair play-houding ten opzichte van RSC Anderlecht laat ons toe het sportieve project van volgend seizoen in optimale omstandigheden voor te bereiden”, vertelt technisch directeur Frank Arnesen. “We gaan in de beste verstandhouding en met wederzijds respect uit elkaar. We wensen Fred veel succes in zijn verdere carrière."

Nu al Hjulmand of toch eerst Belhocine?

Wie overneemt van Rutten is nog niet bekend. De Deen Kasper Hjulmand is zijn gedoodverfde opvolger. Die nam enkele weken geleden ontslag bij zijn club FC Nordsjælland. Neemt hij nu al over? Of is het risico te groot dat hij zich verbrandt? In dat geval zou het logisch zijn dat Karim Belhocine het seizoen volmaakt. Hij nam in december ook al over na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck.

Ondanks alles laat Anderlecht weten dat het nog het beste wil maken van de resterende wedstrijden in Play-Off 1. "We rekenen daarvoor zowel op de ervaren spelers als onze jeugdspelers", meldt de club.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum