Belhocine: "Vierde plaats moeilijk, niet onmogelijk"

VRIJDAG, 19 APRIL 2019, 13:56 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Karim Belhocine gaf vanmiddag zijn eerste persconferentie in zijn tweede periode als interim-coach van Anderlecht. De Algerijnse Fransman klonk strijdvaardig. "De spelers en ik willen vechten voor onze kleuren en voor wie ons steunt."

"Het vertrek van Rutten was een verrassing", zo vertelt Belhocine. "Ik weet dat ons nu een moeilijke opdracht wacht met zes moeilijke wedstrijden. Ik ga proberen om het maximum te geven, samen met de spelers. We willen vechten voor onze kleuren en voor wie ons steunt."

Het is de tweede keer dit seizoen dat Belhocine overneemt. Na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck stond hij al twee wedstrijden aan het roer. "De situatie is anders dan in december. De resultaten zijn niet goed en dat weegt op de mentale gesteldheid van de spelers. De spelers hebben wel zin om voor een ommekeer te zorgen. We hebben alles in huis om hiervoor te zorgen. De groep wil werken en is gemotiveerd. Ik heb de groep duidelijk gemaakt dat iedereen erbij gebaat is om de situatie om te keren. Ik denk dat ze dat begrepen hebben."

Met de eerste vier plaatsen, die recht geven op Europees voetbal, gaapt een kloof van acht punten. Gelooft Belhocine erin dat dit nog haalbaar is? "Dat wordt erg, erg moeilijk. Niet onmogelijk, maar heel moeilijk. We gaan match per match bekijken en het maximale geven. Aan het einde maken we dan de balans op."anderlecht-online forum