"Supporters zijn niet gekalmeerd door belofte dat jeugd gaat spelen"

VRIJDAG, 19 APRIL 2019, 14:52 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Michaël Verschueren deed de belofte aan de fans dat de jeugd meer speelkansen ging krijgen. Voelt Karim Belhocine zich nu niet verplicht om ook effectief jeugd op te stellen. Voelt de coach zich nu niet verplicht om jongeren op te stellen.

Belhocine liet zich door die vraag niet in de hoek drijven en reageerde gediciteerd. "Eerst en vooral is uw stelling fout", zei hij tegen de vraagstellende journalist, "De supporters zijn niet gekalmeerd door de belofte om de jeugd meer speelkansen te geven. Ze zijn gekalmeerd omdat we hen de toekomst van de club uitgelegd hebben. Omdat ze gezien hebben dat er mensen dag en nacht hard werken achter de schermen. Ze beseffen nu dat iedereen hier er alles aan doet om in de dingen te verbeteren. Ze hebben gezien waar de toekomstvisie ligt van de club."

"Dus om op je andere vraag te antwoorden", ging Belhocine verder, "Ik voel geen verplichting om wie dan ook op te stellen. Niemand zal mij moeten zeggen wie wel en niet zal spelen, die beslissing ligt nog altijd bij mij en iets anders zal ik niet aanvaarden. De dag dat ik dat doe, dan stop ik. Iedereen in de ploeg moet zijn plaats verdienen of dat nu een jongeren is of iemand met ervaring."anderlecht-online forum