"Anderlecht is geen economisch project maar een uitdaging"

ZONDAG, 21 APRIL 2019, 10:48 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De handdoek in de ring gooien, Marc Coucke denkt er nog niet aan. Ondanks alle strubbelingen en moeilijkheden die er zijn is de voorzitter meer dan ooit gemotiveerd om RSC Anderlecht terug te brengen naar waar het hoort, de top. 

"Ik heb zestien bedrijven, dat zijn economische projecten. Anderlecht niet, dat is een uitdaging, de uitdaging om er opnieuw een instituut van te maken. Maar ik moet ook in het oog blijven houden dat de club financieel gezond blijft. Ik meen het ongelooflijk goed met deze club. Maar de financiële realiteit is er en daar kunnen we niet omheen", is Coucke eerlijk.

"In het Belgisch voetbal zijn de inkomsten niet zo hoog en Europees voetbal zullen we nu waarschijnlijk ook wel mogen vergeten", gaat de voorzitter verder, "Plezant vind ik dat allemaal niet, maar ik neem mijn verantwoordelijkheid, er zijn fouten gebeurd in het verleden. Blijft dus over dat we onze inkomsten moeten halen uit sponsoring, businessseats en vips."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.