Rutten wou Saelemaekers straffen

DINSDAG, 23 APRIL 2019, 06:15 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Alexis Saelemaekers stond zondag plots weer in de basis na drie maanden bankzitten. Fred Rutten liep niet hoog op met de jongeling en na de wedstrijd op Sclessin wou de Nederlander hem zelfs straffen. Saelemaekers stond te dollen in de catacomben nadat de wedstrijd werd afgefloten en dat zinde Rutten niet. 

Rutten vond het gedrag van Saelemaekers ongepast en vroeg aan Michael Verschueren om de rechtsback te straffen. Wat die straf moest inhouden is niet duidelijk. Wat wel duidelijk was, Anderlecht ging nog door met Saelemaekers en niet met Rutten dus wou Verschueren Saelemaekers niet straffen.

Karim Belhocine heeft het wel voor Saelemaekers en zette hem dan ook meteen terug in de basis, die gooide direct met bloemen richting Belhocine: “Hij brengt ons sowieso meer bij dan Rutten.”

“Dit geeft vertrouwen”, gaat Saelemaekers verder, “Het doet deugd om terug te zijn. Nu moeten we beginnen winnen. We waren er dichtbij met die kans van Verschaeren, maar hij raakte de lat.”

Verschillende buitenlandse ploegen hadden al geïnformeerd naar Saelemaekers tijdens zijn bankzittersstatuut. Maar nu hij in ere hersteld is door Belhocine ziet hij geen reden meer om te vertrekken bij RSC Anderlecht. 





anderlecht-online forum