Coucke: "Uiteraard deed ik dingen verkeerd"

WOENSDAG, 24 APRIL 2019, 20:53 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Bij Van Gils & Gasten gaf voorzitter Marc Coucke zijn visie op de malaise bij Anderlecht. Hij nam daarbij geen blad voor de mond. "Het is een heel slecht jaar", klonk het duidelijk. "Ik begrijp dat de supporters hun fierheid kwijt zijn, maar we doen keihard onze best om weer top te worden."

"Ik begrijp dat de fans ontgoocheld zijn en dat ze hun fierheid kwijt zijn. Er zijn er heel veel met een tattoo van de club op hun lichaam. De club is die mensen hun leven", weet Coucke. "Uiteraard is de basis dat we slecht spelen. Maar dat gebeurt nog. Als de supporters zingen 'Wij willen voetbal zien', dan heb ik zin om mee te zingen."

"Sportieve directie volledig vervangen"

"De verwachtingen toen ik begon waren hoog en we begonnen goed. Maar de transfers, die we deden met goede bedoelingen, bleken niet geslaagd. Ik heb blijkbaar de verkeerde mensen aangesteld en we hebben de verkeerde beslissingen genomen."

"Wat we nu gaan doen om volgend jaar beter te doen? We hebben de volledige sportieve directie al vervangen. Daar zitten nu Michael Verschueren en Frank Arnesen. Pär Zetterberg moet met zijn kennis van de club aangeven waarop zij moeten letten. Die drie gaan nu, samen met het scoutingsapparaat dat we volledig aan het uitbouwen zijn, de transfers doen."

"Deden wij betere transfers, dan hadden we betere ploeg"

Enkele dagen geleden vertelde Coucke in een ander interview dat er 'nog elke dag lijken uit de kast vallen'. Was er voor zijn komst dan zo'n wanbeleid? "Het antwoord is ten dele ja. Maar ik mag wat nu gebeurt daar niet op steken", aldus de voorzitter.

"Hadden we vorige zomer en deels ook in de winter betere transfers gedaan, dan hadden we een betere ploeg gehad. De ploeg zat wat dieper dan dat we dachten, maar we hadden er meer van kunnen maken. Uiteraard heb ik ook dingen verkeerd gedaan. Ik ben de hoofdverantwoordelijke. 

"Ervaren topspelers nog niet gevonden"

Wanneer wordt Anderlecht nog eens kampioen? "Volgend jaar starten we allemaal weer met nul punten, maar er is werk aan de winkel. Als het jaren duurt, dan duurt het jaren. Ik kan de supporters enkel beloven dat we ongelooflijk onze best gaan doen." 

Coucke belooft ook dat Anderlecht blijft inzetten op de jeugd. "Wat we nu hebben en wat eraan komt, dat zit goed. De jeugd gaat ons niet redden. De jeugd raakt er pas wanneer we hen omringen met absolute toppers. Maar die hebben we nog niet gevonden."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum