Deleu: "Blijven onze afkeer uiten"

DONDERDAG, 25 APRIL 2019, 14:33 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Momenteel is de raadszitting aan de gang over de vuurpijlen en bommetjes tijdens de wedstrijd Standard-RSC Anderlecht. Bondsprocureur Kris Wagner bljift bij zijn eis van een forfaitscore verlies voor paars-wit, een boete van 5.000 euro en een wedstrijd achter gesloten deuren. Bovendien wil hij dat de club snuffelhonden opleid. Het laatste is een brug te ver volgens raadsman Luc Deleu. 

Deleu voert tevens als verdediging dat het niet de gewoonlijke supporters zijn die verantwoordelijk zijn voor de baldadigheden, maar hooligans die speciaal zijn afgezakt naar Sclessin om de rust te verstoren. 

Delue benadrukt tevens dat de club de gebeurtenissen ten sterkste afkeurt: "Wij hebben onze afkeer geuit en blijven die uiten. Dit is niet de cultuur van deze club of van hun supporters."

Wagner wil ook weten van scheidsrechter Lambrechts of de situatie toen vergelijkbaar was met een "oorlogsgebied".  Gelukkig beschikt scheidsrechters over een dosis gezond verstand: "De spelers liepen geen rechtstreeks gevaar. Maar de wedstrijd verder zetten was onmogelijk", Lambrecht mag nadien beschikken. 

"Als bezoekende club had Anderlecht aan de hele situatie niets kunnen veranderen", gaat Deleu verder, "Objectief zijn we aansprakelijk, maar de sancties zijn onrechtvaardig. U schat de gevolgen niet goed in, wij voelen ons de kop van jut."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.