"We konden iemand als Rutten toen goed gebruiken"

ZATERDAG, 4 MEI 2019, 17:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Amper drie maanden was Fred Rutten actief als coach van Anderlecht. Een mislukking? Frank Arnesen vindt van niet. De technisch directeur legt in Het Laatste Nieuws uit waarom hij de Nederlander in januari aanstelde. "En hij heeft ons heel wat nuttige adviezen gegeven."

"Ik heb Rutten binnengehaald", stelt Arnesen. "Ik ken hem al lang en nam hem omdat hij, naast het voetbal, ook goede inzichten heeft in de structuur van een voetbalclub. Hij is goed in het analyseren van de scouting, de staf, de medische cel en andere aspecten. Ik vond dat ikzelf én de club toen iemand als RUtten goed konden gebruiken. Hij heeft ons heel wat nuttige adviezen gegeven."

Waar ging het dan mis? "Iedereen, van de kleedkamer tot het bestuur, is enorm geschrokken van de eerste wedstrijd in Play-Off 1 tegen Racing Genk. We verloren met 3-0, maar het kon even goed 5-0 geweest zjn. Dat was zo'n klap. Drie dagen later verliezen we van Club Brugge. Alle vertrouwen dat we weer hadden opgebouwd, was in een week tijd helemaal weg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.