"Genk zal gemotiveerd zijn, maar wij ook"

WOENSDAG, 15 MEI 2019, 15:11 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Morgen staat de voorlaatste speeldag van Play-Off 1 op het programma. Anderlecht ontvangt Genk, dat na de nederlaag bij Club Brugge moet winnen om op titelkoers te blijven. Ook Anderlecht is volgens Belhocine gebrand op een overwinning. "We willen onze supporters nog iets geven."

"Zoals bij elke thuiswedstrijd starten we om te winnen", zo opende Belhocine vanmiddag zijn persconferentie. "Genk zal, omdat ze kampioen kunnen worden, erg gemotiveerd zijn. Maar dat zijn wij ook. Bij winst zetten we druk op Gent voor de vijfde plaats. Het is ook onze laatste thuiswedstrijd en we willen onze supporters nog een overwinning aanbieden. Ik verwacht dus twee clubs die een goed resultaat willen halen."

De laatste dagen lieten verschillende Anderlecht-supporters online verstaan dat ze liever Genk dan Club Brugge zien als kampioen en dat Anderlecht daarom gerust mag verliezen morgen. "Ik denk dat onze supporters boven alles willen dat Anderlecht wint", reageert Belhocine. "In de spelersgroep leeft het niet. Voor ons voetballers en trainers is elke thuiwedstrijd belangrijk en wij willen winnen."

Een aanwezig journalist wilde ook weten welke Genk-speler Belhocine graag in zijn ploeg zou willen. "Verschillende", lachte de coach. "Ze hebben een erg goede ploeg met sterke spelers. Als ik er één moet nemen, is het Sander Berge. Dat is echt een goede middenvelder: groot, sterk, ziet het spel goed. Maar dan moet ik wel mijn systeem veranderen, want ik hou ook enorm van mijn twee middenvelders (Kums en Trebel, red.)."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum