Anderlecht aanvaardt FIFA-boete

DONDERDAG, 16 MEI 2019, 21:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De wereldvoetbalbond FIFA heeft Anderlecht een boete van 200.000 Zwitserse frank (177.000 euro) opgelegd voor inbreuken bij transfers van minderjarige spelers. Ook de KBVB kreeg een boete. Anderlecht liet al weten dat het de boete aanvaardt.

Afgelopen week klonk het in sommige buitenlandse media dat Anderlecht een transferverbod riskeerde, maar zo ver komt het niet. Het blijft bij een beperkte boete. Het gaat om de transfers van de Congolees Chancel Mbemba (in 2011, toen 17 jaar), de Roemeen Dragos Stefan Cojocaru (in 2012, toen 15 jaar), de Amerikaan Patrick Tshiani (in 2011, toen 16 jaar) en de Nepalees Bimar Magar (in 2014, toen 16 jaar).

"De veroordeling betreft feiten daterend uit de periode 2011-2013", zo laat Anderlecht weten. "Het Disciplinair Comité (van de FIFA, red.) nam de positieve samenwerking van de club binnen het onderzoek in overweging bij het bepalen van de straf. Het huidig bestuur van de club neemt hiervan akte, gaat niet in beroep tegen dit vonnis."

"Wij bevestigen opnieuw, zoals ook aangetoond aan de FIFA, dat dergelijke bestuurlijke tekortkomingen niet meer gebeurden de laatste jaren en ook niet meer zullen gebeuren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.