Frankfurt-tribunezitter gelinkt aan Anderlecht

VRIJDAG, 17 MEI 2019, 23:39 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS De Duitse website Fussball.news schrijft dat Anderlecht één van de clubs is die interesse tonen in Branimir Hrgota. De 26-jarige spits uit Zweden is einde contract bij Eintracht Frankfurt, maar daar is hij helemaal op een zijspoor beland.

Met 28 doelpunten in 39 competitiewedstrijden kwam Hrgota in 2012 op 19-jarige leeftijd met mooie adelbrieven vanuit Zweden naar Borussia Mönchengladbach. In vier seizoenen Bundesliga kwam hij echter niet verder dan zeven goals. 

In 2016 verkaste Hrgota transfervrij naar Frankfurt. Zijn eerste seizoen was redelijk met 22 basisplaatsen en vijf doelpunten. In zijn tweede seizoen speelde hij veel minder: amper 195 minuten en scoren lukte dit. Dit seizoen is nog slechter. Alle competities samen haalde hij slechts zes keer de wedstrijdkern en hij mocht één keer vier minuten invallen.

Het is dan ook weinig verrassend dat Frankfurt het contract van Hrgota, die in 2014 drie keer mocht invallen bij de nationale ploeg, niet verlengd. Ondanks zijn magere prestaties de laatste jaren is er volgens Fussball.news geen gebrek aan interesse: Hannover, Nürnberg, Rapid Wenen, Bröndby, Nederlanse, Turkse en Franse eersteklassers, Zweedse topclubs, clubs uit China, Japen en de VS, ... en dus ook Anderlecht.

Ons lijkt het sterk dat Anderlecht en al deze clubs echt geïnteresseerd zouden zijn in een spits waarvan het laatste doelpunt dateert van meer dan twee jaar geleden. Het is aannemelijker dat zijn makelaar Hrgota bij al deze clubs heeft aangeboden. Wat buzz in de media helpt ook om Hrgota in de picture te zetten. Want sportief slaagt hij daar al een tijdje niet meer in.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum