"Anderlecht heeft verleden en toekomst, maar worstelt met heden"

ZONDAG, 19 MEI 2019, 15:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vincent Kompany zorgde vandaag voor een enorme verrassing door zijn terugkeer naar Anderlecht aan te kondigen. "Voor jullie is dit misschien een verrassing, maar het is de meest passionele en rationele beslissing die ik ooit nam."

"In december 2017 nam Marc Coucke de club over. Hoewel er een positieve vibe kwam, bleven de resultaten uit. Op weg naar de nationale ploeg sprong ik vorig jaar even binnen op het oefencentrum om dag te zeggen. Voorzitter Coucke en sportief manager Michael Verschueren vroegen mijn mening over de moeilijke situatie waarin de club zich bevond. Ik deelde mijn inzichten en luisterde naar hun toekomstplannen. Die waren ambitieus en moedig: ze wilden weer nummer 1 worden. Ik bood mijn hulp aan mocht het nodig zijn, zonder verplichtingen."

"Wat later werd Frank Arnesen aangesteld als technisch directeur en organiseerden we enkele gesprekken. Daarin dachten we na over een sterke spelidentiteit gebaseerd op mooi, aanvallend voetbal. Anderlecht heeft een traditie van sterke jeugd. Je kan zeggen dat Anderlecht het verleden en de toekomst heeft, maar worstelt met het heden."

"Niet lang geleden kreeg ik telefoon van Anderlecht. Vrij onverwacht boden ze mij de functie van speler-manager aan. Michael en Frank vertelden me tot in detail hoe ze de samenwerking in praktijk zagen. Ze hadden het goed doordacht. Voorzitter Coucke gaf alle steun: tijd, geld, staf, omkadering, ... Ik was niet alleen onder de indruk, maar ook geboeid door dit tegen van vertrouwen in mij. Het zette me aan het denken."

"De laatste drie jaar heb ik veel geleerd van een ongelooflijk manager: Pep Guardiola. Manchester City speelt het voetbal dat ik wil spelen. Dit is het voetbal dat ik wil onderrichten en zien. Ik heb beslist om de uitdaging bij Anderlecht aan te gaan. Ik wil mijn kennis delen met de volgende paars-witte generaties. Voor alle Anderlecht-fans: tot binnenkort."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.