Kums: "Bestuur vertelde ons nog niets over Kompany"

ZONDAG, 19 MEI 2019, 23:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met een catchy video kondigde Anderlecht vanmiddag de terugkeer aan van Vincent Kompany als speler-trainer. De spelersgroep moest het nieuws op dezelfde manier vernemen als de buitenwereld. "We hoorden het via de pers. Van het bestuur heeft nog niemand iets gezegd. Misschien morgen", vertelt aanvoerder Sven Kums.

"In het begin van mijn carrière heb ik nog even met hem getraind. Sindsdien heeft hij een enorme carrière uitgebouwd", vertelt Kums voor de microfoon van Sporza. "Hopelijk kan hij zijn ervaring overbrengen op de groep. Ik verwacht ook veel van hem als trainer. Op het veld zag je al dat hij een leider is. Als trainer zal hij dat zeker ook zijn."

Volgens Kums is de komst van Kompany geweldig nieuws. "Iemand met zo'n leiders- en andere kwaliteiten hebben we nodig. Wat er nog bij moet? Dat is niet aan mij om te beoordelen. Dat moet Kompany doen samen met de sportieve staf. Maar ik denk wel dat er wat bij moet. De komst van Kompany zal een voordeel zijn. Het vooruitzicht met zo iemand te kunnen samenwerken, zal deuren openen."

"We waren de minste van de zes"

Door de komst van Kompany zouden we haast vergeten dat Anderlecht vandaag Play-Off 1 afsloot met een nederlaag en zo eindigt op de laatste plaats. "ls je de play-offs als laatste afsluit, dan ben je gewoon de minste van de zes", aldus Kums. 

"Deze nederlaag komt hard aan. We wilden vandaag winnen en misschien zo nog Europa ingaan. Dat is helaas niet gebeurd. Als groep praten we er ook over dat Anderlecht voor het eerst in 56 jaar niet Europees speelt. Iedereen is teleurgesteld. Iedereen beseft dat het dit jaar niet goed genoeg was en het volgend jaar veel beter moet."



anderlecht-online forum