Roddel van de week: Yaya Touré naar Sporting?

MAANDAG, 3 JUNI 2019, 22:59 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Verschillende voetbalwebsites pakten vandaag uit met het sensatienieuws dat Yaya Touré nog een jaartje bij Anderlecht zou komen spelen. De inmiddels 36 jarige Touré was tot december aan de slag bij Olympiakos bij hij in onderling overleg besliste zijn contract te beëindigen.

Een Engelse bookmaker lanceerde ongewild echter het gerucht dat Touré zijn carrière bij Anderlecht zou afsluiten (op basis van een opmerkelijke rating). Eén en ander heeft natuurlijk te maken met Vincent Kompany, een ex-ploeggenoot van Touré, en met zijn verleden bij SK Beveren. Het gerucht werd gretig opgepikt en opgeblazen. 

Wij achten de kans echter klein dat de gewezen wereldster nog een jaartje in Brussel neerstrijkt. Touré speelde sowieso slechts twee wedstrijden voor Olympiakos in 2018, is eigenlijk al een half jaar gestopt en kondigde zijn afscheid aan op 10 mei. Achteraf ontstond daar echter weer twijfel over en Touré zou er misschien toch nog een jaartje bij doen.

Zou het dan misschien gaan om een coaching carrière, die Touré naar eigen zeggen wel beoogt? Misschien ligger er daar wel mogelijkheden bij Anderlecht, zeker in samenwerking met Kompany. Maar dan zal de reeds rijkelijk gevulde technische staf toch eerst moeten afslanken. Dus ook die kans lijkt ons momenteel onbestaande.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.