Tweede nederlaag jonge Duivels ondanks doelpunt Bornauw

WOENSDAG, 19 JUNI 2019, 20:44 - Garrincha

WEDSTRIJDEN De Belgische U21 hebben ook hun tweede wedstrijd op het EK verloren. Tegen Spanje hadden ze lang zicht op een gelijkspel, maar enkele minuten voor tijd viel de pijnlijke 2-1. Spanje was beter, maar de Duivels hadden op de counter zeker hun mogelijkheden.

Bij de Belgen stonden Sebastiaan Bornauw en Elias Cobbaut in de basis. Bornauw verdrong Genk-speler Casper De Norre naar de bank. Cobbaut werd linksachter. Francis Amuzu mocht op het uur invallen. Yari Verschaeren en Alexis Saelemaekers bleven op de bank.

België kwam al snel op achterstand, maar halfweg de eerste helft scoorde Bornauw na een hoekschop. Nadien domineerde Spanje, maar Lokeren-doelman Ortwin De Wolf speelde een berematch. In de laatste twintig minuten kreeg België mogelijkheden op de counter, maar ofwel ontbrak de laatste pass, ofwel was de afwerking niet zuiver genoeg. Twee minuten voor tijd toonde Spanje hoe je een counter uitspeelt.

Door deze nederlaag is België uitgeschakeld voor de volgende ronde.