Anderlecht betaalt Bayat, die deblokkeert Anderlecht-rekening

DONDERDAG, 20 JUNI 2019, 07:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Mogi Bayat laat niet langer 1,7 miljoen euro blokkeren op een Anderlecht-rekening. De makelaar had dat bedrag nog te goed van paars-wit voor hulp bij transfers. Het nieuwe bestuur heeft een deel van de som intussen betaalt.

Marc Coucke en co hadden heel wat bedenkingen bij de rol van Bayat en wat hij daarvoor kreeg bij verschillende transfers. Een voortvloeisel uit de Affaire Zero. Het zette daarop de betalingen aan Bayat en andere makelaars tijdelijk stop. Bayat trok naar de rechter en legde beslag op 1,7 miljoen euro van paars-wit.

Intussen heeft het nieuwe bestuur Bayats vergoedingen betaalt voor de transfers die het na onderzoek voldoende transparant acht. 

Anderlecht weigert wel om nog samen te werken met Bayat, tenzij het niet anders kan. Appiah, Trebel, Kara en Thelin laten zich vertegenwoordigen door de Iraanse Belg. Om hen te verkopen, moet Bayat dus mee om de tafel. Maar niet namens Anderlecht, wel namens de speler.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.