Lutonda: "Hoop in voetsporen van Verschaeren en co te treden"

ZONDAG, 30 JUNI 2019, 23:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Tegen Oudenaarde lieten verschillende jongeren zich positief opmerken. Halim Timassi en Anouar Ait El Hadj scoorden twee pareltjes van doelpunten, maar de uitblinker was Thierry Lutonda. Op de voor hem ongewone positie links vooraan maakte hij meerdere mooie acties. "Ik heb mijn best gedaan en hopelijk is de coach tevreden."

Al na zes minuten ging Lutonda een eerste keer voorbij zijn mannetje. Zijn voorzet kwam perfect op de kruin van Isaac Kiese Thelin en de 0-1 stond op het bord. "Het was een mooie wedstrijd", vertelde Lutonda na afloop voor de microfoon van rsca.be. "Het is de eerste keer dat ik de voorbereiding meemaak met de A-kern. Het doet me dus plezier om op het veld te staan. Dit was een goede wedstrijd voor de jongeren. Dat geeft vertrouwen."

Lutonda noemt zijn eigen wedstrijd in alle bescheidenheid "redelijk". "Ook al speel ik normaal links achteraan, ik denk dat ik aanvallend mijn steentje heb bijgedragen", aldus Lutonda, die voor de gelegenheid linksbuiten stond. "De coach testte me al op twee posities (op RWDM vorige week speelde hij linksback, red.). Ik heb mijn best gedaan en hopelijk is hij tevreden."

Wat zijn Lutonda's ambities voor dit seizoen? "Ik hoop te debuteren bij het A-elftal. Meespelen in de Jupiler Pro League, minuten maken en de coach gelukkig maken. Ik zal proberen te doen wat hij van mij verlangt. Hopelijk kan ik dan in de voetsporen van Saelemaekers, Amuzu en Verschaeren treden. Ik hoop dat het goed gaat en ik mijn kans krijg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.