Vlap: "Met Verschaeren mooi aanvallend voetballen"

ZONDAG, 7 JULI 2019, 23:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de pers donderdag konden de supporters de voorbije dagen vragen stellen voor Michel Vlap. Op RSCA.be pikte de Nederlandse aanwinst er tien uit en met een opgewekte glimlach gaf hij eerlijke antwoorden. "Mijn ambitie? Zo veel mogelijk prijzen pakken en beginnen met de landstitel dit seizoen."

Wat is volgens jou het grootste verschil tussen de Belgische en Nederlandse competitie?
"Ik heb de Belgische competitie nog niet veel gevolgd, maar ik hoor van veel mensen dat in Nederland meer open gevoetbald wordt. Terwijl het er in België meer verdedigend en meer tactisch aan toe gaat."

Wat is je ambitie met Anderlecht
"Zo veel mogelijk prijzen pakken. Te beginnen met de landstitel dit seizoen."

Je vrienden en familie waren aanwezig tijdens je persvoorstelling. Zijn zij belangrijk voor jou?
"Heel belangrijk. Ze vingen me altijd op en brachten me overal naartoe om te voetballen. Mijn vrienden ken ik al heel lang. Bij alle mooie momenten waren ze erbij. Ze bekijken veel wedstrijden. Ongetwijfeld zullen ze vaak naar Anderlecht komen."

Anderlecht heeft een moeilijk seizoen achter de rug. Voel je de druk om beter te doen?
"Eigenlijk heb ik er vooral veel zin in om het goed te doen. Deze club heeft een mooie en trouwe achterban. Ze hebben al veel prijzen gewonnen. Ik hoop en zal er alles aan doen dat we dit jaar beter doen. Het zou mooi zijn mochten we meteen een prijs pakken."

Was je verrast dat je rugnummer 10 kreeg?
"Eigenlijk wel. Eerlijk gezegd heb ik niet veel met nummers. Het is maar een getal en je moet tonen wat je op het veld doet. Het is wel mooi dat ze vertrouwen in me hebben en me de 10 geven. Ik hoop het te kunnen waarmaken."

Welk type speler ben je?
"Ik denk dat ik iemand ben die redelijk lang is, goed met de bal is en gemakkelijk kan wegdraaien. Goed loopvermogen ook,graag samenspeelt en doelpunten maakt."

Hoe ben je onthaalt op je eerste dag?
"Donderdag was mijn eerste dag. Het was heel leuk om iedereen te ontmoeten. Met Vincent (Kompany) en Frank (Arnesen) spreken vond ik wel leuk. De ploegmaats zijn ook leuk. Volgens mij accepteren ze mij in de groep. Hartstikke leuk."

Zie je jezelf samenspelen met Yari Verschaeren?
"Ik zag de wedstrijd tegen Gent en vind hem een mooie voetballer. Hij is snel met de bal en draait gemakkelijk weg. Wil ook samenspelen met zijn ploegmaats. Ik zie mezelf zeker met hem samenspelen. Ik speel graag samen. Ik denk dat we samen mooi aanvallend voetbal kunnen laten zien."

Hoe voelt het om binnenkort met Vincent Kompany op het veld te staan?
"Dat is heel cool. Voordien zag ik Kompany alleen op FIFA en bij de grote clubs spelen. Nu kan ik samen met hem spelen. Dat is kicken. Het is ook een signaal dat ik heel goed bezig ben als ik met zulke grootheden mag samen voetballen."

Wat weet je intussen over Hans Vanaken?
"Dat ik volgens mij een aardige blunder gemaakt heb. Het is best grappig. Ik kende de naam wel degelijk, maar dacht dat het een oud-profvoetballer was die zeer goed was. Maar blijkbaar is hij nog zeer actief en pakte al mooie prijzen voor zijn club en voor zichzelf. Ik denk dus dat het een heel goede speler is. Ik zal hem nog wel zien in de competitie. En daar heb ik zeker zin in."



anderlecht-online forum