SL Benfica - RSC Anderlecht 1-2

WOENSDAG, 10 JULI 2019, 21:24 - TCV

WEDSTRIJDEN - WEDSTRIJDEN Paars-wit ontmoette vandaag SL Benfica. U kon de wedstrijd live bij ons volgen via dit artikel met een snel en uitgebreid verslag.

Samenvatting: Anderlecht heeft de oefenwedstrijd tegen Benfica met 1-2 gewonnen! Het startte deze galamatch van de Portugese kampioen met een mix van ervaren spelers en jeugdspelers. Benfica eiste de bal op, maar kon nauwelijks voor gevaar zorgen. Na tien minuten werd Jonas van Benfica vervangen. De speler beëindigde vandaag zijn loopbaan. Anderlecht was enkele malen gevaarlijk, vooral via de snelle Doku vanop rechts. Tijdens zo'n actie belandde de bal via een speler van Benfica in eigen doel: 0-1. Even later kopte Thelin op hoekschop hard binnen en stond Anderlecht 0-2 voor.

Na de rust werden beide elftallen bijna volledig vervangen. Benfica nam de teugels in handen en voerde de druk op. De Portugezen brachten meer basisspelers in en Anderlecht kreeg het moeilijker. Het trapte tegen de lat en Roef moest een hard schot onder de lat weghalen. Het doelpunt viel toch na een voorzet vanop links die makkelijk werd binnengetikt in het strafschopgebied tussen twee verdedigers.

Anderlecht kwam opnieuw beter in de match en voetbalde achteraan enkele keren mooi uit met combinatiespel. Een paar acties mondden uit in corners en Svilar, die tijdens de rust was ingevallen, was sneller bij de bal toen Dauda centraal op doel kon afgaan.

In zijn slotoffensief probeerde Benfica een gelijkspel uit de brand te slepen, maar Roef dook een gevaarlijk schot uit de hoek. Het laatste wapenfeit was een hard schot dat naast het doel van Anderlecht belandde.

Deze mooie zege in Portugal is een opsteker voor Anderlecht na de nederlaag tegen Ajax.

Live:
23:33 Anderlecht wint met 1-2! Het kwam meer onder druk naarmate Benfica meer basisspelers inbracht. Na een tijd kwam Anderlecht er opnieuw regelmatig uit, maar echt grote kansen bleven uit. Het slotoffensief van Benfica leverde enkele gevaarlijke schoten op, maar Roef stond goed te keepen.
94' (23:31) Einde van de wedstrijd.
93' Kans voor SL Benfica met een schot! Roef ranselt de bal van Rafa uit het doelvlak met een sprong. De bal gaat in corner.
92' SL Benfica versiert een kans met een hard schot via Seferovic! De bal belandt naast de goal.
90' Vier minuten extra tijd. Svilar is ondertussen trouwens weer gewisseld.
86' SL Benfica heeft het initiatief wat moeten prijsgeven. Er komt toch nog een afgeblokte kans na een voorzet vanop links.
84' Daskevics met een schotje in de handen van Svilar. De hoek was schuin.
83' De Belgische recordkampioen breekt door de verdediging en krijgt zo een kans. De kans wordt afgestopt. Het wordt een hoekschop die niets oplevert.
80' Dauda breekt door de verdediging met een steal en krijgt zo de kans om te scoren! De doelman, Svilar, staat goed op te letten en is eerst op de bal.
77' SL Benfica versiert een kans via Seferovic met een hard schot! De bal belandt naast de goal.
76' Kans voor Paars-Wit met een schot! De mogelijkheid eindigt naast het doel.
74' Kans voor SL Benfica met een schot! De kans wordt afgestopt. Het levert een corner op.
74' SL Benfica neemt de match in handen en drukt. Levert het wat op?
68' GOAL! SL Benfica (Chiquinho) schuift de bal in het doel! De bal gaat binnen in de linkeronderhoek. De voorzet kwam vanop de linkerflank.
67' SL Benfica tracht te scoren op een stilstaande fase, een vrije trap in dit geval. De kans wordt afgestopt.
64' De kans voor Benfica wordt afgestopt. Het wordt een hoekschop.
63' Kans voor Benfica nu, maar een prima redding van Roef. In de rebound brengt de paal redding. Een shot van buiten de zestien dat daarop volgt wordt door Roef over getikt. Corner Benfica.
62' Guldix en Daskevics komen Milic en Doku vervangenMilic
60' Hoge druk van Benfica, maar Anderlecht voetbalt er keer op keer prima onderuit.
56' Opstelling Anderlecht tweede helft: Roef, El Kababri, Lawrence, Milic, Kayembe, Kums, Gerkens, Leoni, Lutonda, Doku & Dauda
50' Kans voor SL Benfica via Jota met een schot! Het leer zoeft over de goal.
48' Heel wat wissels bij Benfica. Svilar heeft plaatsgenomen in het doel.
46' Start van de tweede helft.

45' Anderlecht gaat rusten met een 0-2 voorsprong. Het was vooral dreigend via Doku. Verdedigend kwam het nauwelijks in de problemen.

45' Rust.

22:20 De kans van El Hadj wordt afgestopt.
22:19 De kans van Caio wordt afgestopt door de verdediging.
22:16 GOAL! Thelin scoort met een harde kopbal! Thelin duikt op aan de eerste paal en werkt binnen.
22:15 Corner voor Paars-Wit.
22:12 GOAL! Doku maakt een goal! Of was het een own-goal van Benfica? De bal gaat in ieder geval binnen in de linkeronderhoek.
22:04 SL Benfica probeert het met een vrije trap, maar over en naast!
22:00 Sa heeft last van de dij en moet verzorgd worden.
21:55 Corner voor RSC Anderlecht.
21:54 De bal gaat over de achterlijn: corner voor Anderlecht.
21:45 Tiago Dantas is ingevallen voor Jonas bij Benfica
21:43 Caio Lucas ruikt zijn kans en knalt! De mogelijkheid eindigt naast het doel.
21:41 Jonas wordt vervangen bij Benfica. Hij beëindigt zijn loopbaan.
21:38 SL Benfica neemt de wedstrijd in handen en probeert de bakens te verzetten.
21:35 Duwfout van Kayembe op Rot.
21:30 De wedstrijd gaat van start.
21:30 Veel volk in Benfica voor deze oefenwedstrijd

Opstelling SL Benfica: Zlobin, Salvio, Ferro, Jardel, Grimaldo, Florentino, Gabriel, Caio Lucas, Taarabt, Jonas, Rot
Opstelling RSC Anderlecht: Roef, Sa, Milic, Lutonda, Kayembe, Dewaele, Vlap, Ait El Hadj, Doku, Adzic, Thelin