Lokonga: "Ten vroegste in september ben ik terug"

ZATERDAG, 13 JULI 2019, 08:23 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Albert Sambi Lokonga (19) ziet stilaan licht aan het einde van de tunnel. De middenvelder scheurde zijn kruisbanden in december en wachtte een lange revalidatie. In september zou hij terug klaar moeten zijn.

Lokonga hoort weer helemaal bij de spelersgroep, maar zit nog met twijfels. "Ik weet niet goed wanneer ik 100% fit zal zijn.", zegt Lokonga. Hij heeft nog angst om in duel te gaan en vreest ook een mentale terugval, maar dat is niet abnormaal als je zo lang buiten strijd bent geweest.

Kompany kan Lokonga in dat opzicht goed bijstaan. Kompany kreeg tijdens zijn loopbaan te maken met verschillende langdurige blessures, maar er werd niet specifiek over gepraat. "Ik hoop wel dat ik niet zo vaak geblesseerd zal zijn in mijn carrière." vult Lokonga aan.

De middenvelder vertelt ook dat Kompany de spelers goed begeleidt op het veld, maar ook erbuiten. Kompany is ook meestal bij de technische staf en is niet voortdurend in de kleedkamer.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.