Onduidelijkheid of competitie op tijd kan starten

ZONDAG, 14 JULI 2019, 07:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het matchfixing-dossier rond KV Mechelen dreigt een complete klucht te worden (als het dat al niet was). Na een klacht van Beerschot besliste een Brusselse rechter zaterdag dat de competitiestart moet worden uitgesteld. De Voetbalbond en Pro League leggen zich niet neer bij deze beslissing.

Het BAS besliste eerder deze week dat KV Mechelen en Waasland-Beveren niet kunnen degraderen wegens hiaten in het bondsreglement. Beerschot, dat hoopte te profiteren, ging niet akkoord en stapte naar de rechtbank van eerste aanleg. Die besliste dat de competitiestart moet worden uitgesteld tot het BAS zijn volledig vonnis klaar heeft.

Dat vonnis is er mogelijk pas eind augustus. En zo lang wil de KVBV niet wachten om de competitie te laten starten. Het tekent nu derdenverzet aan, waardoor het gehoord kan worden door de rechter. Daarna moet de rechter beslissen of het bij zijn eerste standpunt blijft.

Op dit moment is de competitiestart nog steeds uitgesteld.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.