Kustploeg kaapt drie punten in Anderlecht

ZONDAG, 28 JULI 2019, 16:39 - TCV
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN KV Oostende heeft voor de tweede maal in zijn geschiedenis gewonnen op het veld van een matig Anderlecht dat nochtans goed was begonnen. De nederlaag zal ongetwijfeld zorgen voor een domper bij Paars-wit.

In het eerste half uur viel er heel wat te beleven. Na gevaarlijk uitvoetballen van Didillon nam Anderlecht de match in handen. Vlap zette het overwicht om in de 1-0 via een mooie plaatsbal. Even later leek de Nederlander de score te verdubbelen, maar de VAR greep terecht in na buitenspel van Vlap.

De vreugde was echter van korte duur. De eerste infiltratie van Oostende was meteen goed voor de gelijkmaker van Vargas die een lage voorzet in het strafschopgebied eenvoudig kon binnenwerken. Anderlecht liet het tempo zakken, maar kon wel nog een paar maal dreigen via Gerkens. Ondertussen behoedde Didillon Paars-wit voor een achterstand nadat Vargas El Kababri aftroefde. 

Oostende begon gretig na de pauze en El Kababri kon een grote kans net op tijd ontzetten. Anderlecht was nauwelijks gevaarlijk. Enkel Amuzu kon een paar maal dreigen, maar de flankspeler blijft het moeilijk hebben om te scoren. Oostende kwam plots op voorsprong toen de ingevallen Sakala op pas van Boonen makkelijk centraal kon binnenschuiven.

De reactie van Paars-wit was erg pover. Ook de ingevallen Nasri kon weinig forceren. Vlap trapte te zwak en Amuzu schoot ver naast. Een harde kopbal van Kompany op hoekschop werd nog weggehaald door Capon. In de toegevoegde tijd kon Paars-wit Oostende niet meer onder druk zetten.

Anderlecht mist zijn start van de competitie en kan volgende zondag al meteen voluit aan de bak in Moeskroen om een nul op zes te voorkomen. De nieuwe speelstijl vraagt uiteraard tijd, maar minstens even belangrijk lijken ons momenteel enkele broodnodige versterkingen die kwaliteit en efficiëntie toevoegen aan deze kern.

 Score: 1-2
Goal(s): 12' Vlap (1-0), 18' Vargas (1-1), 76' Sakala (1-2)

Anderlecht:Didillon, El Kababri (81' Lutonda), Bornauw, Kompany, Cobbaut, Zulj, Verschaeren (60' Nasri), Vlap, Amuzu, Doku, Gerkens (86' El Hadj)
Oostende:Dutoit, Capon, Faes, Milovic, Skulason, Palaversa, Vandendriessche, Hjulsager (66' Jonckheere), Vargas (57' Sakala), Rajsel, D'Haese (65' Boonen)

Geel: 8' Bornauw, 72' Capon, 92' Dutoit, 94' Skulason
Rood: /

Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Stadion: Lotto Park

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum