Kums scoort geen punten tegen Dusseldorf

DONDERDAG, 1 AUGUSTUS 2019, 07:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - TRANSFERS Sven Kums kreeg in de oefenwedstrijd tegen Dusseldorf 80 minuten de tijd om Vincent Kompany te overtuigen, maar daar slaagde hij niet in. Wat nu? Gevraagd of Kums niet beter vertrekt, reageert men bij Anderlecht geprikkeld. "Bayat moet maar een oplossing vinden", zo noteert Het Laatste Nieuws.

Zowel Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad stelden vast dat Kums gisteren tegen Dusseldorf er niet in gelukt is om het ongelijk van Vincent Kompany aan te tonen. De speler-manager liet Kums uit de kern voor de eerste competitie match afgelopen weekend tegen Oostende. 

Tegen Dusseldorf speelde Kums voor de rust als nummer zes. Zijjn begin was goed, zo zagen de kranten. "Hij vocht duels uit en veroverde geregeld de bal", zo zag Het Nieuwsblad. De krant vond ook dat Kums aanspeelbaar was en probeerde om het spel te verdelen. "Een half uur ging dat goed, maar de Duitsers drukten Anderlecht wel niet plat. Kums kreeg tijd." Het Nieuwsblad zag dat de precisie uit zijn spel verdween. "Zijn verticale passes kwamen nauwelijks aan, in de duels kwam hij een stap te laat en regelmatig moest hij terugspelen naar achteren", stelt Het Laatste Nieuws.

Na de pauze ging Kums een rij hoger ging spelen, maar toen verdween hij helemaal uit de wedstrijd. "Offensief kon hij zich amper tonen", aldus Het Laatste Nieuws. "Kums kreeg enkel applaus toen hij een afvallende bal mooi op de voet nam, voor de rest klonk er op de tribunes vooral gefoeter."

De kranten zijn het eens: Kums slaagde er gisteren niet in om punten te scoren met het oog op de tweede competitiewedstrijd. Wat nu? Anderlecht wil hem niet kost wat kost kwijt en financieel, zowel qua transfersom als qua loon, is Kums een dure vogel. Zeker voor een speler van 31 jaar. Bij Anderlecht klinkt het dat Mogi Bayat, Kums manager, maar een oplossing moet vinden als Kums weg wil.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.