Ait El Hadj en Dewaele charmeren, Nasri toont flitsen van klasse

DONDERDAG, 1 AUGUSTUS 2019, 09:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Tijdens de oefenwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf waren het opnieuw de jonkies die de beste punten scoorden. Ook nieuwkomers Philippe Sandler en Samir Nasri wisten te bekoren. Al heeft die laatste nog wel wat werk.

Het Laatste Nieuws zag dat Anouar Ait El Hadj en Sieben Dewaele de lichtpunten waren tegen de Bundesliga-club. "El Had,: héérlijke speler", zo schrijft de krant. De aanvallende middenvelder "toonde zich efficiënt toen hij de gelijkmaker scoorde. Zijn afwerking was beheerst."

Nasri toonde dat hij het nog niet verleerd is. "Als hij de bal krijgt, toont hij al flitsen van zijn genialiteit", zag Het Nieuwsblad. "Subtiele passjes: geen probleem. Hij gedroeg zich als een leider en gaf voortdurend richtlijnen aan zijn ploegmaats." Zowel Het Nieuwsblad als Het Laatste Nieuws merken wel op dat Nasri nog werk voor de boeg heeft om fysiek top te zijn. "Hij mist momenteel de explosiviteit voor op de flank en wordt daarom als nummer 10 uitgespeeld."

Zondag tegen Moeskroen dus nog geen Nasri in de basiself. Sandler mag wel aanspraak maken op een basisplaats. "Zijn integratie verloopt vlot", weet Het Laatste Nieuws. "Het Nieuwsblad stelde vast dat Sandler "stevig is in de duels en zelfzekerder oogt dan Bornauw tegen Oostende". Zijn verticale passes kwamen er wel niet altijd uit, "maar dat lag ook voor een groot stuk aan de droge, barslechte staat van het veld". Op hoekschoppen is hij gevaarlijk met het hoofd.

Tot slot nog een woordje over Luka Adzic. De Serviër speelde als midvoor, maar dat is duidelijk zijn positie niet. Wel zorgde hij voor goed aangesneden hoekschoppen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.