Didillon, Roef én Boeckx willen nu weg

VRIJDAG, 2 AUGUSTUS 2019, 07:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De komst van Hendrik Van Crombrugge zorgt voor een bom bij de Anderlecht-keepers. Volgens Het Nieuwsblad willen nu zowel Thomas Didillon, Davy Roef als Frank Boeckx vertrekken. Didillons manager vreest evenwel dat het geen sinecure wordt om een nieuwe club te vinden.

Na de komst van Van Crombrugge moet Didillon vrezen voor zijn basisplaats. De nieuwe doelman zou zelfs zondag al in doel staan, aldus de kranten. Enkele weken geleden klonk het nog dat Didillon niet weg mocht, nu wil paars-wit hem kwijt. Omdat zijn profiel niet past binnen de nieuwe speelstijl, maar ook omdat zijn karakter slecht ligt in de groep, zo weet Het Laatste Nieuws. Met name de Vlaamse jongens moeten hem niet en Anderlecht vreest voor een negatieve invloed op de groepssfeer.

Frenay: "Nog niets gehoord"

Didillons manager Didier Freney mag dus aan het werk om een nieuwe club te vinden. Al zegt hij zelf die boodschap nog niet gekregen te hebben. "Enkele weken geleden kon er van een transfer geen sprake zijn", aldus Frenay in Het Laatste Nieuws. "Ik baseer me nog steeds op die gesprekken. En om nu nog een club te vinden waar Didillon eerste keuze kan zijn ..."

Bij Anderlecht klinkt het dan weer, off the record uiteraard, dat in Frankrijk nog verschillende clubs een doelman zoeken. Het Nieuwsblad weet intussen dat paars-wit zijn vraagprijs voor Didillon heeft laten zakken van 5 miljoen euro naar 3 à 4 miljoen euro. "Maar als Didillon blijft, zal hij de concurrentiestrijd aangaan. Dat hoort bij het voetbal. Hij moet dan maar bewijzen dat hij de beste is", besluit Frenay.

Roef tweede doelman, Boeckx weg?

Davy Roef verkondigt al van voor zijn terugkeer na een uitleenbeurt aan Waasland-Beveren dat hij niet bij Anderlecht wil blijven. Dat is nog steeds zo, ook al wees hij vorige week een aanbieding van KV Mechelen af. Te gevoeling na Operatie Propere Handen. Volgens Het Nieuwsblad vraagt Anderlecht 750.000 euro voor de doelman die nog één jaar contract heeft. Het Laatste Nieuws meldt dan weer dat Kompany Roef wil overtuigen om te blijven als tweede doelman. 

En dan is er nog Boeckx. Die wil op zijn 33e nog graag spelen, maar kan zich ook vinden in de rol van derde doelman en keeperstrainer bij de U21 van Anderlecht. Een rol van vierde keeper ziet hij niet zitten. Als Didillon en Roef alle twee blijven, wil Boeckx weg, klinkt het in Het Nieuwsblad. Het Laatste Nieuws gaat ervan uit dat Didillon wel degelijk vertrekt en Boeckx dus derde doelman blijft. Mogelijk haalt Anderlecht dan nog een jonge doelman als vierde keeper.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.