Lutonda: "Ik had basisplaats verwacht"

VRIJDAG, 2 AUGUSTUS 2019, 09:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Thierry Lutonda maakte het voorbije weekend zijn debuut in het eerste elftal van Anderlecht. De 19-jarige Luikenaar viel in als rechtsachter. Lutonda speelde een sterke voorbereiding en lijkt klaar voor een vaste plaats in de A-kern. "Maar ik heb nog heel wat werk voor de boeg."

Op basis van zijn prestaties in de oefenduels had iedereen Lutonda en niet Hotman El Kababri in de startelf verwacht zondag. "Ik ook", geeft hij verlegen toe in La Dernière Heure. "Maar Hotman is van opleiding een rechtsachter. Ik voel me beter op links en hoop op die positie ook carrière te maken. Dat de coach me rechtsback zet, betekent dat hij denkt dat ik hiervoor de capaciteiten heb. Maar de aanpassing was moeilijk omdat ik er nog nooit speelde."

Lutonda was vorig seizoen de linksback bij de U21, maar hij speelt nog niet zo lang in de verdediging. In de jeugd stond hij meestal als centrale middenvelder of hoger op de linkerflank. "Op defensief vlak moet ik daardoor nog vooruitgang boeken", geeft hij toe. "Ook fysiek moet ik sterker worden. Ik heb nog werk voor de boeg."

Hoe dan ook lijkt Lutonda klaar voor de doorbraak. "Mijn doel was om na twee jaar bij de beloften de stap te zetten naar de A-kern. Sinds het begin van de voorbereiding ben ik nog niet één keer teruggekeerd naar de U21. Dat is een goed teken, maar niets is zeker."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.