"Anderlecht heeft nieuwe spits beet"

VRIJDAG, 2 AUGUSTUS 2019, 13:05 - Nostak
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws komt Kemar Roofe de paars-witte rangen versterken. "Een akkoord tussen Leeds en Anderlecht is dichtbij", aldus een niet nader genoemd bestuurslid van de Engelse Championship club. Roofe zijn contract liep nog door tot medio 2020, wat betekent dat Anderlecht niet de volle pot zal moeten betalen.

Profiel

Roofe is een 26-jarige Engelsman van Jamaicaanse afkomst. Met zijn 1,78m is hij niet van de grootste, maar beschikt hij wel over het profiel waar Kompany al enige tijd naar op zoek is. Een technisch onderlegde spits met heel wat snelheid. Roofe kan ook als links- en rechtsbuiten uit de voeten.

Via de lagere reeksen ontpopte hij zich tot echte doelpuntenmachine. Dit was ook Leeds United niet ontgaan en in de zomer van 2016 legden 'The Peacocks' 3,5 miljoen euro op tafel voor de aanvaller. Roofe werd vorig seizoen topschutter bij zijn club, met 15 doelpunten uit 33 wedstrijden. Waardoor onder andere ook Glasgow Rangers interesse toonde. De pocketspits verkiest echter Brussel boven Glasgow, mede door de factor Kompany.

Roofe sukkelt momenteel met een kleine blessure, maar zou eerstdaags naar Brussel afreizen om er zijn medische testen af te leggen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.