"Als Gerkens vertrekt, wordt het buitenland"

ZATERDAG, 3 AUGUSTUS 2019, 23:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Bij de afwezigheid van een diepe spits staat Pieter Gerkens momenteel centraal vooraan. Maar wat gebeurt er met Gerkens als Vincent Kompany echte spitsen ter beschikking heeft. "Na afloop van vorig seizoen vertelde het bestuur ons dat Pieter niet moet vertrekken, maar dat hij ook niet per se moet blijven", zegt vader André Gerkens.

Volgens vader Gerkens is centraal vooraan niet de favoriete positie van zijn zoon. "Maar Pieter beseft dat de concurrentie als aanvallende middenvelder erg groot is. Het belangrijkste is dat hij speelt."

André Gerkens vindt dat zijn zoon het niet onaardig doet op deze voor hem ongewone positie. "Hij is efficiënt en slim genoeg om het zo goed mogelijk in te vullen. Pieter zet zich altijd ten volle in en pikt alles snel op. Blijkbaar heeft hij Kompany weten te charmeren."

Hoe dan ook, binnenkort dreigt de bank voor Gerkens. Kan hij zich hierin schikken of wil hij dan vertrekken? De voorbije maanden werd Gerkens' naam gelinkt aan Zulte Waregem en STVV. "Zeg nooit 'nooit', maar als Pieter vertrekt, is het wellicht naar het buitenland", besluit zijn vader.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.