RSCA-dames starten met ruime zege (video)

WOENSDAG, 7 AUGUSTUS 2019, 22:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

DAMES De damesploeg van Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd in het kwalificatietoernooi voor de Champions League met 5-0 gewonnen tegen het Griekse PAOK Saloniki. Tine De Caigny was de grote uitblinker met drie doelpunten. 

Vincent Kompany en Marc Coucke zagen, net als de in ongenade gevallen doelman Thomas Didillon, hoe Anderlecht de eerste helft domineerde. Pas in de toegevoegde tijd brak De Caigny de ban. Na de pauze zorgde Charlotte Tison voor de 2-0. De Griekse ban was gebroken en opnieuw De Caigny, de Roemeense aankoop Laura Rus en een derde keer De Caigny zorgden voor een 5-0-eindstand.

In de andere wedstrijd in de groep versloeg Lillestrom uit Noorwegen het Noord-Ierse Linfield met 4-0. Zaterdag om 14 uur speelt Anderlecht tegen Lillestrom. Dat duel wordt beslissend, want enkel de winnaar van het vierhoekstoernooi plaatst zich voor de poules van de Champions League. Volgende dinsdag speelt Anderlecht tegen Linfield.

Score: 5-0
Doelpunten: 45+2' De Caigny (1-0), 47’ Tison (2-0), 55’ De Caigny (3-0), 65’ Rus (4-0), 72’ De Caigny (5-0)

Anderlecht speelde met: Odeurs, Deloose (65' Colson), Vanhamel, De Neve, Merchiers, Van Gorp, Tison (58' Ouzraoui Diki), Vatafu, Wijnants (46' Abdulai Toloba), Rus, De Caigny
Bleven op de bank: Seynhaeve, Coryn, Carvalhas, De Frère

Gele kaarten: /
Rode kaarten: /

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.