Chadli: "Ik ben hier om te presteren en om vertrouwen te krijgen"

DINSDAG, 13 AUGUSTUS 2019, 15:16 - TCV
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Nacer Chadli (30) sprak vanmiddag om 14.30u met de aanwezige pers over zijn transfer. De Rode Duivel wordt voor een jaar gehuurd van AS Monaco.

Chadli vertelde zelf eerst dat hij een moeilijk seizoen heeft gehad met veel blessures en dat het voor hem belangrijk was om een volledig seizoen te kunnen spelen. 

Over Anderlecht praatte Chadli al met Kompany in juni tijdens de laatste matchen van de Rode Duivels. Chadli vond het project toen al interessant, maar keek nog even de kat uit de boom. "In Monaco is veel veranderd, dus ik wilde daar aan de voorbereiding deelnemen om te zien hoe het zou lopen", vervolgt Chadli. "Maar ik vond het project interessant en we zijn contact blijven houden. Uiteindelijk is het snel gegaan". Chadli wou niet naar een degradatiekandidaat in een sterke competitie. "Ik ben hier om te presteren, om mij te bewijzen en om weer vertrouwen te krijgen." vervolgde Chadli. Chadli gaf eerlijk toe dat hij niet weet of hij naar Anderlecht was gekomen indien Kompany er geen coach was geweest.

Over zijn positie zei Chadli dat hij het liefst offensief op de flank speelt, maar dat zijn veelzijdigheid ook een troef is. Zo werd er zelfs geopperd om hem al spits uit te spelen en ook als rechtsachter. "Door het aanvallende spel kom je daar veel aan de bal", opperde de nieuwe aanwinst.

"De jongeren zijn rustig en intelligent. Ze hebben veel kwaliteit, dat heb ik al gemerkt tijdens de twee trainingen", zegt Chadli over de jonge spelers in de kern. Verder lijkt onze competitie momenteel vrij onbekend voor de Rode Duivel. "Ik keek wel af en toe naar matchen op de televisie" zei hij. "Ik weet dat Racing Genk vorig seizoen een zeer goede ploeg had en ook Club Brugge had een sterk team. Tegen hen speelde ik in de Champions League." Ten slotte moest Chadli het antwoord schuldig blijven op naar onze mening overbodige vragen zoals de naam van de trainer van Charleroi en de spits van AA Gent.Bron: Sporzaanderlecht-online forum