Sam: "Mijn salariseisen waren echt niet hoog"

DONDERDAG, 15 AUGUSTUS 2019, 17:00 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Sidney Sam traint sinds kort bij de U19 van Borussia Dortmund. In de Duitse krant Riviersport kijkt hij ook even terug op zijn test bij Anderlecht. Alles leek in kannen en kruiken voor een contract, maar finaal kwam er toch geen deal. "In een club hebben niet alleen de coach en sportief directeur iets te zeggen."

"Op sportief vlak heb ik speler-manager Vincent Kompany absoluut weten te overtuigen", zo vertelt Sam. "Hij was onder de indruk van mijn kwaliteiten. Ik mocht eindelijk weer op de rechterflank spelen. Ik denk ook dat ik dat tjdens de oefenwedstrijden goed gedaan heb."

Sam trainde een vijftal weken mee en het contract lag klaar. Er lekten zelfs al foto's uit waarop Sam poseerde met sportief directeur Michael Verschueren en het Anderlecht-shirt. Finaal kwam dan het nieuws dat Anderlecht niet met Sam in zee zou gaan. 'Te hoge salariseisen', klonk het hier en daar. Maar dat betwist de Duitser.

"Mijn salariseisen waren eigenlijk niet zo hoog. We waren erg teleurgesteld dat de deal niet doorging. Maar in een club hebben de trainer en de sportief directeur niet alleen iets te zeggen. Ik weet eigenlijk niet wat er is misgegaan."

Bron: Riviersportanderlecht-online forum