Kompany: "Deze nederlaag neem ik op mij"

ZATERDAG, 17 AUGUSTUS 2019, 20:41 - TCV
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Speler-coach Vincent Kompany reageerde eerlijk na de nederlaag op Kortrijk. Tegen Sporza legde hij uit wat er allemaal verkeerd (en in de eerste helft goed) liep. "De tweede helft was onacceptabel. De jongens wisten dat zij het moesten doen en dat is niet gebeurd. Dan moeten we conclusies trekken."

Kompany stelde vast dat de wedstrijd eigenlijk het seizoen van Anderlecht tot dusver goed samenvatte. Zo speelde Anderlecht een goede eerste helft, maar was het onbestaande na de rust. Kompany sloeg mea culpa en zei dat hij de volledig verantwoordelijkheid voor deze nederlaag om hem neemt.

"We domineerden de eerste helft en dwongen kansen af, maar na de rust was er een gebrek aan creativiteit en realisme", aldus Kompany. Hij maakte wel als opmerking dat Kortrijk vier keer op doel schoot en dat dit resulteerde in vier doelpunten. "Dit verandert niets aan onze manier van werken. We blijven harder werken en ik neem dit op mij", herhaalde Kompany.

De manier waarop Paars-wit uit de kleedkamer kwam, was volgens Kompany het sleutelmoment. "Ik was super tevreden over de eerste helft, maar dan is er een inworp en geven we heel makkelijk een penalty weg", vervolgde de Rode Duivel. Kompany constateerde ook dat zijn ploeg enorm hard moet werken en het spel moet maken om voor doel te kunnen verschijnen om het verschil te maken. Als dat niet vlotter gaat gebeuren, voorspelt Kompany een moeilijk seizoen.

"Ik vertrouw de jongens volledig, maar we gaan snel aan maturiteit moeten winnen.", stelde Kompany vast. "In de tweede helft hebben we al het goede van de eerste helft ontdaan.". Kompany zei dat hij niet tevreden was en dat er een analyse zal volgen in combinatie met hard werk om er vrijdag te staan in Genk. "De tweede helft was onacceptabel. De jongens wisten dat zij het moesten doen en dat is niet gebeurd. Dan moeten we conclusies trekken."

Bron: Sporzaanderlecht-online forum