Vandenbempt: "Gelukkig voor Anderlecht is voetbal niet altijd logisch"

ZONDAG, 18 AUGUSTUS 2019, 14:43 - TCV
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Journalist Peter Vandenbempt reageerde in het journaal van Eén op de nederlaag van Anderlecht in Kortrijk en de tegenvallende start van Paars-wit.

"Ik denk dat de tweede helft flink schrikken is geweest voor de Anderlecht-familie. Vier tegendoelpunten in een helft, een flinke pandoering en de defensieve stabiliteit die ineens verdween." zei Vandenbempt. "Dat was toch nog een van de krachtpunten van de voorbije wedstrijden".

Vandenbempt herhaalde dat Kompany voor het eerst streng was voor zichzelf en voor de spelers. "Hij had het over een gebrek aan mentaliteit, aan scherpte en aan naïviteit. Dat is toch redelijk nieuw, maar de realiteit is wat het is en dat is die 2 op 12." vervolgde Vandenbempt.

De Sporza journalist haalde aan dat Anderlecht zich kan optrekken aan de eerste helft en dat het - ondanks de povere resultaten - mits een beetje geluk en een betere afwerking ook al 9 of 10 punten had kunnen hebben. "Plus de steun van de fans die er ook gisteren in Kortrijk is gebleven, daar kan Anderlecht zich aan optrekken" merkte Vandenbempt op.

"Met het zware vierluik in het verschiet (Genk, Standard, Antwerp en Club Brugge) zou het beter zijn geweest voor deze jonge ploeg om bijvoorbeeld al 9 of 10 punten te hebben verzameld, maar gelukkig voor Anderlecht is voetbal niet logisch.", aldus Vandenbempt. "Misschien worden er ineens punten gepakt, daar waar we dat niet verwachten."

Het bestuur heeft geen keuze volgens Vandenbempt. Ze moeten geduld oefenen en dat is zeker niet de grootste kwaliteit van Marc Coucke, maar ze hebben zich allemaal in het project van Kompany ingeschreven, ze hebben erin geïnvesteerd, ze hebben hem carte blanche gegeven en zich ingeschreven in zijn voetbalfilosofie. "Ze hebben ook al voor het seizoen gezegd dat ze Kompany blijven steunen, ook al zijn de resultaten niet goed en Coucke herhaalde recent nog dat de ploeg super goed bezig is", vervolgde Vandenbempt.

"De slechte resultaten kunnen uiteraard niet blijven duren, maar er zijn geen andere opties. Kompany is momenteel groter dan Anderlecht en ik denk dat afscheid nemen van Kompany momenteel een grotere revolutie zou teweegbrengen dan een langere periode met nog slechte resultaten." besloot Vandenbempt. "Ze zijn aan elkaar verbonden en als je je dan toch hebt ingeschreven in een filosofie, dan denk ik dat het een daad van goed en verstandig bestuur is om daar bij de eerste paar tegenslagen weer niet meteen vanaf te stappen". 

Bron: Sporzaanderlecht-online forum