Mulder: "De constructie speler-trainer deugt niet"

DINSDAG, 20 AUGUSTUS 2019, 09:50 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Analist en ex-speler Jan Mulder sprak bij VTM in zijn gekende stijl over de situatie bij Anderlecht en over de 'onmogelijke' taak van Vincent Kompany.

Mulder acht het trainerschap combineren als speler een onmogelijke taak: "Het is een lichte overschatting van de taak en van het hele trainerschap. Hij heeft geen diploma, geen ervaring, hij maakt het trainerschap belachelijk". Langzaam maar zeker begint dat ook door te dringen, misschien ook wel bij Kompany, volgens Mulder. "Terwijl hij zelf slecht speelde, is het heel moeilijk om kritiek te geven op anderen", vervolgt Mulder die er ook meteen aan toevoegde dat Kompany goed speelde in de eerste drie wedstrijden, maar niet tegen Kortrijk. 

"Geduld kan niet eeuwig zijn, daar komt hij zelf wel achter", dixit de voormalige aanvaller. "Er moet vechtlust komen en een onverzettelijkheid. En dat is net heel moeilijk te bereiken als je één speler hebt die ook trainer is en die bij wijze van spreken honderd meter boven de rest staat in de kleedkamer". Volgens Mulder durven de jonge spelers logischerwijze niets te zeggen en zijn routiniers, zoals Trebel en Kums, op een andere manier buitenspel gezet. "De sfeer is niet optimaal", meent Mulder.

"Het woord geduld valt vaak bij Anderlecht, maar ik denk dat we een engelengeduld zullen moeten hebben om Coucke dat horen te zeggen", besluit Mulder.





anderlecht-online forum